LEXUS RZ 450e

Lexus RZ 450e je prvi model avtomobilske znamke Lexus, ki je že v osnovi zasnovan kot popolnoma baterijsko-električno vozilo. Odlikujeta ga povsem nova razen vozniške izkušnje ter izjemno napredna elektrifikacijska tehnologija, ki predstavlja vrhunec tehnološkega napredka. Lexus RZ 450e zaznamuje nov način vožnje: je športni terenec z izredno zmogljivostjo in motorjem z visokim navorom, po zaslugi premišljeno nastavljenega motorja in baterije pa poskrbi za optimalno razporeditev teže v avtomobilu. Ponaša se s štirikolesnim pogonom DIRECT4, ki nadzoruje zadnjo in sprednjo pogonsko os, na ta način pa se odlično prilagaja tako cestnim, kot tudi vremenskim razmeram. Lexus RZ 450e s svojo Lexus Driving Signature vozniško izkušnjo dviguje na še višjo raven.
Avtomobil se ne odlikuje le po zmogljivem motorju in odličnem krmilu s sistemom One Motion Grip, temveč tudi po okretnosti vozila ter presunljivo dodelanem dizajnu, ki ga odsevata tako zunanjost, kot tudi notranjost vozila. Lexus RZ 450e je tako elektrificiran od znotraj in od zunaj, s svojo prefinjeno obliko pa odseva vse najboljše lastnosti pravega pionirskega športnega terenskega vozila RZ 450e. Potniška kabina je zasnovana tako, da sta vozilo in voznik venomer povezana, med drugim po zaslugi impresivnih akustičnih in tonskih lastnosti vozila.

NOVI LEXUS NX

Ob novem Lexusu NX so vsake besede odveč, saj lastnosti tega avtomobila govorijo zase. Novi Lexus NX je športni terenec nove generacije, ki pritegne vsak pogled, in sicer tako s svojim privlačnim izgledom, kot tudi z vrhunsko zmogljivostjo varčnega motorja in hibridnim pogonskim sklopom. Tako ni le sinonim za užitek v brezmejni vožnji, temveč tudi sinonim za prijaznost do okolja in izjemno nizko porabo goriva. Izredno učinkovit hibridni pogon Lexusa NX je poslediča večletnih izkušenj s področja avtomobilske elektficikacije, v njem pa sta združena agilnost in elektrificirana moč. Lexus NX nudi torzijsko togo šasijo in izjemno natančen volan, kar vozilo dela za neverjetno okretno. Navdušuje pa ne le s svojo zmogljivostjo, pač pa tudi z ostalimi lastnostmi, med drugim s prefinjeno zasnovo, udobjem potniške kabine ter izjemnim multimedijskim sistemom.
Lexun NX je pravi za vas, če iščete zmogljivost in eleganco, s katero bo vsaka razdalja premagana v trenutku. Gre za prefinjen avtomobil, ki zadosti še tako visokim standardom uporabnika, obenem pa razveseljuje s podrobnostmi. Mednje sodijo denimo odličen avditorij in avdio sistem Mark Levinson s kar 17 zvočniki ter klimatska naprava S-Flow, ki svoje delovanje prilagaja glede na to, kateri sedeži so zasedeni.

POVSEM ELEKTRIČEN UX300e

Novi Lexus UX 300e je prvi povsem električen avtomobil, s čimer sodi v Lexusovo kategorijo Lexus Electrified. Ustvarjen je za pravo, dinamično urbano vožnjo, ki jo dopolnjujejo neverjetno dodelane podrobnosti avtomobila: sprednji žarometi s kompaktnimi trojnimi LED lučmi s trojnimi projektorji v obliki črke L, strešno panoramsko steklo, ki vas povezuje z okolico ter aluminijasti strešni nosilni, ki temu modelu Lexusa dajejo privlačen, futurističen izgled. Lexus UX 300e pa ni poseben je po svoji zunanjosti, temveč se odlikuje tudi po izjemni notranjosti – med drugim tudi tisti pod pokrovom. Ponaša se z novim električnim motorjem in generatorjem UX 300e z močjo 150 kW, ki uporablja regenerativno zaviranje za proizvajanje električne energije.

Lexus UX 300e se lahko pohvali s povsem novo kompaktno visokonapetostno krmilno enoto, ki uporabnikom zagotavlja kakovostno vožnjo v vsakem pogoju. Krmilna enota omogoča gladko pospeševanje in velik doseg, tudi če pritisk na plin ni enakomeren. Kar odlikuje novega Lexusa UX 300e pa je tudi njegov Lexus Safety System+, ki preprečuje nenadne trke, obenem pa zaznava dogajanje okoli sebe. Tako zagotavlja vrhunsko varnost znotraj svojega razreda. Njegova zunanjost je v marsičem poglavje zase: že tako futuristična in prefinjena oblika Lexusa je tu dopolnjena s številnimi malenkostmi, denimo zadnjim stabilizatorjem, ki vožnjo naredijo še prijetnejšo.

SPECIAL EDITION – UX HYBRID 250h

Lexus UX Hybrid 250h govori sam zase: gre za ekskluzivno omejeno serijo Special Edition, v kateri je ta model Lexusa nedvomno prvak v svoji kategoriji. Gre za manjše športno terensko vozilo, ki pogled privabi že s svojim zunanjim dizajnom, kjer do izraza prideta športna eleganca in zmogljivost samega avtomobila. To je vozilo, zasnovano z mislijo na uporabnika: stopalka za plin je narejena v skladu s tehnologijo »shift-by-fire« in prinaša neverjetno odzivnost. Ergonomsko oblikovana armaturna plošča omogoča preprosto upravljanje z vsemi funkcijami, ki jih avtomobil nudi. Odlična povezljivost s pametnimi napravami, kamor sodi tudi brezžično polnjenje pametnega telefona, pa je brezhibna.
Lexus UX Hybrid 250h je poseben tudi zaradi tistega, kar se skriva pod pokrovom: neverjetno zmogljivega hibrida, s katerim dolge razdalje ne bodo več vprašanje, temveč standard. Ta avtomobil pri tem prinaša tudi druge ugodnosti, ki stremijo k temu cilju: temu se denimo pridružuje tudi 10,3-palčni navigacijski sistem Lexus Premium, ki se odlikuje po svoji živahni grafiki, neštetih možnostih zemljevidov ter doseganju LED standardnih modelov. Če ste na lovu za varčnim sopotnikom, ki bo izpolnil vse vaše želje in pričakovanja, potem je Lexus UX Hybrid 250h tisti, ki bo z vami na poti dolga leta.